söndag 18 april 2010

Dinkelbröd a´la Nina

DINKELBRÖD

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
5 msk brödkryddor
1 liter filmjölk
0,5 dl sirap

sätt ugnen på 175 grader

Blanda alla torra ingridienser.
Rör ned filen och sirapen.
Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar.
Grädda i ca 100 minuter.

Lycka till =)

4 kommentarer:

Tussemaja sa...

Det var minsann inget snabbröd :) Men det var så otroligt gott.

Nina sa...

går snabbt att förbereda, sen sköter det sig ju själv... så det är smidigt även om det ska va i ugnen ett tag =)

Suz sa...

Mums det ska jag prova!
Kram Suz

Nina sa...

Glömde ju skriva att jag brukar hälla i lite tranbär och gojibär, fast det vet ni ju =)
solrosfrön uppe på är gott också...